Založený: Aug 17, 2003 Príspevky: 2030 Bydlisko: Banská Bystrica
Predmet: Vseobecne pravidla airsoftu
Dako mi cybaju tu na WG, link v clanku ktory kedysi davno pisal UPIR uz nefunguje.. Resp. co sa da povazovat za vseobecne pravidla airsoftu. _________________ We know no mercy and do not ask for any.
ziadne "vseobecne" pravidla imho neexistuju. casto sa sice pouzivaju ako (velmi dobry) zaklad pravidla omegy (tieto boli nachystanen na mashtoor, takze su trochu upravene tiez), ale tie si kazdy organizator moze upravit podla seba. alebo si samozrejme aj vymysliet svoje. hp90 ma svoje (velmi podobne) pravidla tu _________________ I don't get strokes you motherfucker, I give them! Jim Brown
Zaslal: Pi Sep 05, 2008 12:04 pm
bujny vychodňar
Založený: May 20, 2007 Príspevky: 410 Bydlisko: Grays, Essex
Predmet: Re: Vseobecne pravidla airsoftu
Diwiak Napísal:
Dako mi cybaju tu na WG, link v clanku ktory kedysi davno pisal UPIR uz nefunguje.. Resp. co sa da povazovat za vseobecne pravidla airsoftu.
Tha na Airsoftmanii sa rozoberaju uz viac ako rok boli k nim aj ankety, boli nejake flamewar-y a este stale su dost nedokonale. Ak s nimi chces zacat aj tu, som zvedavy kam sa to dostane. _________________
Zaslal: Pi Sep 05, 2008 6:19 pm
Diwiak Generál
Predmet:
tu sa jedna o vseobecne pravidla pouzivane pri kazdej akcii-to co mate nastrankach su uz pravidla na konkretne akcie-konkretnych timov
nasiel som nejake na webe niektoreho vychodniarskeho as klubu, tie som upravil
vzdy bude platit ze odrazeny zasah sa nerata, ze zasah sa hlasi zvolanim mam a dvuihnutim ruky, ze akykolvek fyzicky kontakt je zakazany atd.... a tieto zakladne veci by bolo mozno dobre navesit aj na WG, lebo vela novych ludi mozno ani netusi ze nejake pravidla platne vzdy a vsade existuju _________________ We know no mercy and do not ask for any.
vzdy bude platit ze odrazeny zasah sa nerata, ze zasah sa hlasi zvolanim mam a dvuihnutim ruky, ze akykolvek fyzicky kontakt je zakazany atd.... a tieto zakladne veci by bolo mozno dobre navesit aj na WG, lebo vela novych ludi mozno ani netusi ze nejake pravidla platne vzdy a vsade existuju
vidis a uz ani tu sa nezhodneme
jedine na com sa asi vsetci zhodneme je ze pravidla urcuje organizator akcie a preto ich musi dat vediet dostatocne vopred. nehovoriac o tom, ze zavaznost nejakych "vseobecnych" pravidiel vyvesenych volakde na webe (ci uz tu alebo na asmanii) je velmi pochybna.
podla mna je toto slepa ulicka - airsoft nie je hokej alebo futbal a preto nemoze mat rovnake pravidla platne vo vsetkych situaciach. a nejake vynimky popisovat vo "vseobecnych" pravidlach tiez nema zmysel. a kedze v airsofte vynimiek bude ako maku a (ako som uz spomenul vyssie) akekolvek dalsie moze zaviest organizator pre akukolvek dalsiu akciu, imho nema vobec zmysel sa do toho pustat. _________________ I don't get strokes you motherfucker, I give them! Jim Brown
Zaslal: Pi Sep 05, 2008 9:42 pm
Ramon Vojak
Založený: Jun 08, 2008 Príspevky: 16
Predmet:
Nech si každý organizátor hodí do plánovača link na pravidlá, ktoré budú rámcovať akciu. Len keď sa pozriem na výstrednosti v pravidlách typu "zásahy do výstroja pod určitým uhlom sú platné" je mi hneď jasné, že ku nejakému súzvuku celoslovenských pravidiel hádam ani nemôže dôjsť. Úplne najjednoduchšie je si tam dať ten link... aj keď si to pravdepodobne nikto nepozrie, máš sa o čo oprieť...
Zaslal: So Sep 06, 2008 9:31 am
Diwiak Generál
Predmet:
to je pravda ale 70% tych pravidiel je rovnakych vsade-to povazujem za vseob. pravidla
ked spravis malu lokalnu akciu a das link na vlastne pravidla asi nikto si to neprecita takze stracaju vyznam
samozrejme oficial pravidla ani nemozu existovat, ale komunita ako taka by sa mohla dohodnut na urcitych zakladnych pravidlach uznavanych vzdy a vsade _________________ We know no mercy and do not ask for any.
Zaslal: Ne Sep 07, 2008 6:45 pm
Jodgo Poručík
Založený: Mar 30, 2007 Príspevky: 187 Bydlisko: Trencin
Predmet:
Pravidla od Omegy som od nepamati povazoval za vseobecne a asi jedine co mali hlavu a patu, takisto na kazdej slusnej akcii sa na kt. som bol sa pouzili prave tie, to ze organizator obcas pozmeni jedno dve pravidla vramci svojej akcie na tom nic nemeni, taktiez u mna neobstoji argument, ze kazdy hra podla svojich vlastnych pravidiel. Podla mna su pravidla od Omegablack najvhodnejsie a mali by mat na WG tomu naleziace miesto. _________________ KOĽKO KRÁT SI NA RESPAWNE, TOĽKO KRÁT SI ČLOVEKOM
Zaslal: Ut Sep 09, 2008 8:10 pm
Whisky Vojak
Založený: Oct 28, 2008 Príspevky: 20
Predmet:
co myslite o veku hráča ? moze mat i menej ako 15 r alebo nie ??
od 25 a od 21 s vynimkou od asociacie _________________ I don't get strokes you motherfucker, I give them! Jim Brown
Zaslal: Po Nov 10, 2008 3:17 pm
whiskey never sleeps at home
Založený: May 12, 2003 Príspevky: 1654
Predmet:
Tom Napísal:
od 25 a od 21 s vynimkou od asociacie
asociacia samozrejme udeli vynimku len po preskusani a prislusnych testoch. _________________ Auchtung: Ve are ze spelling sqvad, und ve do not tollerate ze spelling erorrs!
Zaslal: Po Nov 10, 2008 3:23 pm
Whisky Vojak
Založený: Oct 28, 2008 Príspevky: 20
Predmet:
jez Napísal:
Whisky Napísal:
co myslite o veku hráča ? moze mat i menej ako 15 r alebo nie ??
ja by so ho dal minimalne od 18 a aj to je tak na hrane. Ideál 21 rokov ako normálny zbroják.
A čo sa týka teba whisky tak nikdy. Kradneš mená!!!!!!!!!!!!!!!!!
1. ok berem inak myslim ze hraju i 15 r hrači ale ok
2.nekradnem mena ja som do teras newedel o ziadnov whiskey !!! aby si vedel ! niekto si da taki nick a kazdy koho tak volaju alebo prezivaju si da taky nick a newe o zadnom whiskey tak kazdemu budes nadavat ze ukradol prezivku !?!
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre