Zaregistrujte sa
:: Návrat na začiatok  ::  Online chat  ::  Nastavenia  ::  Fórum  ::  Galéria  ::  Plánovač  ::  Bazár  ::
  
Hlavné menu
 Články :
 Novinky
 Zaslať príspevok
 Archív článkov
 Galéria
 Hľadať
 Témy

 Užívatelia :
 Zoznam členov
 Vaše nastavenia
 Privátne správy

 Spoločenstvo :
 Fórum
 Burza
 Plánovač akcií
 Online chat
 Zľava v muničáku
 Zľava v CATUSe
 Formulár
 Odporučenie

 Odkazy
 

 Downloady
 

 Štatistika :
 Štatistiky
 Naj 10
 Ankety

 Dokumentácia :
 FAQ
 Odkazy

 
Užívatelia
Vitajte, Anonym
Užívateľské meno

Heslo

Bezpečnostný kód:
Bezpečnostný kód
Opíšte bezpečnostný kód:

(Registrovať)

Členstvo:
Najnovšie: marskolcak
Nové dnes: 0
Nové včera: 0
Celkove: 12227

ľudí online:
Návštevníkov: 177
Členov: 0
Spolu: 177
 
Reklama z Googla
 
Online Chat
Pripojte sa na chat

  • kuko9999
  •  
    Plánovač akcií
    Najbližšie plánované akcie:
     
    Posledné inzeráty
    Navštívte burzu:
     
    Zľava v Muničákoch
    Stav objednávok:
    Bratislava
    Suma: 408 (24%)
    Košice
    Suma: 0 (0%)
     
    Vyhľadať


     
    WarGames - Airsoft Portal: Forums

    WarGames :: Zobraziť tému - CA Mech ver. II zasekávanie
    Obsah fóra WarGames -> Riešenie problémov
    Odoslať novú tému Odpovedať na tému      
     CA Mech ver. II zasekávanie Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
     
     
     
     
    KingTommy
    Rotmajster


    Založený: Oct 12, 2008
    Príspevky: 78
    Bydlisko: Košice

     Predmet: CA Mech ver. II zasekávanie Odpovedať s citátom
     
    Zdravím, myslel som si, že mám malý problém.. No neviem si už rady. Nikdy predtým som to nerobil, ale človek sa to inak nenaučí, tak reku skúsim to. Takže si odpustite prosím, že na čo som to robil.. Začalo to tým, že som mech z CA M15A4 či jak (proste z M16 od CA) vybral a chcel som ho pichnúť do mojej AimTop M4ky.. Káble išli zozadu a ja som ich potreboval spredu. Tak som si zohnal káble, v celej zbrani sú 3,5mm, no ja som potreboval menšie dutinky aby som ich prepchal tým otvorom za hop-up komorou spredu do predpažbia, chápeme sa? Ešte predtým som však mal rozobratý mechabox.. vypadli z neho tri podložky, ktoré pravdu povediac netuším kde boli, tak som sa to rohzodol skonštruovať bez nich (viem, chyba) no zbraň strieľala v pohode, potom ako som tam nainštaloval tie káble, tak sa to začalo správať divne.. Baterka horúca, káble horúce, motor horúcy a piest stále zaseknutý na poslednom zube.. Neviem ho ani uvoľniť, takže neviem ani rozobrať mech.. Prešiel som si staré vlákna a zistil som, že problém môže byť fakt hocikde v zbrani, no ja si myslím, že za to môžu káble, či nemajú veľký odpor alebo čo.. Čo mi ako lajkovi odporúčite? A nie, dať to do ruky profíkovi, to nie. Chcem si to spraviť sám a tak čakám adekvátne rady k tomu. Ak mi neveríte, tak neprispievajte. Každý raz začínal. Tak na začiatok ako povolím ten piest a ako mám potom postupovať, čo najprv spraviť a čo si nechať na koniec? Ak sa nájde niekto kto bude mať chuť mi poradiť bez zbytočného hundrania, tak prosím. icon_smile.gif Vďaka.

    Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
     Príspevok Zaslal: St Apr 24, 2013 12:25 pm
     
     
     
    BigFoot
    Major


    Založený: May 08, 2004
    Príspevky: 748
    Bydlisko: Bratislava

     Predmet: Odpovedať s citátom
     
    Ako povolit piest: zober si spinku, vyrovnaj ju a ohni jeden koniec asi na 2mm hacik. Ten strc dierou kade ide motor do mechaca a potiahni zapadku spatneho chodu (taka vec co ide na motorove koleso) smerom von. Mal by si ju tym uvolnit a tym povolit piest.

    Pravdepodobne sa to moze zahrievat a prehrievat prave kvoli tomu, ze bez tych podloziek, mas zle nastavene (vypodlozkovane) kolesa. Vyber vzduchotechniku z mechu, a vypodlozkuj to. Kontrola spravnosti je taka, ze zlozis mech bez vsetkych suciastok iba s kolesami, zasrobujes, kolesa by mali ist hladko, a osky kolies by sa nemali pohybovat v loziskach.

    S kabelazou ti neporadim, to vacsinou nechavam niekomu robit, pripadne menim za set so switchom ktory ma kable ake potrebujem.

    Dufam ze aspon trosku pomohlo...


    Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
     Príspevok Zaslal: St Apr 24, 2013 1:20 pm
     
     
     
    KingTommy
    Rotmajster


    Založený: Oct 12, 2008
    Príspevky: 78
    Bydlisko: Košice

     Predmet: Odpovedať s citátom
     
    Ďakujem za rady. icon_smile.gif

    Medzičasom som však ten mech povolil podobne, nie síce spinkou, ale tým dzindzikom čo drží štipec na prádlo pohromade. Každopádne to som zvládol. Mechabox som teda celý rozobral, dal som doň len kolesá bez vzduchotechniky a všetkých tých vecičiek okolo spúšte. Podložky som podával ako mi prišlo, všeljak, rôzne, hocijak som ich obmieňal no stále sa mi tie osky v ložiskách trošku pohybovali.. icon_sad.gif Skúšal som to vyše pol hodinu všeljak, stále sa to niekde aspoň trošku pohybovalo. No na druhej strane kolesá sa točili úplne hladko, nikde nezadrhávali. Robil som to však dá sa povedať na kolene, nemal som dnes toľko času.
    Zajtra sa na to poriadne pozriem a ešte napíšem.

    Taktiež by som mal ešte jednu otázku na valec a piest.. Neviem ako vám to inak popísať, ale je to vcelku jednoduché. Ak zapchám prstom dierku v hlave valca a začnem zasúvať piest do valca, nemal by isť ťažko a nemal by tlačiť vzduch na môj prst? Pretože mne to ide až veľmi ľahko. Proste piest tam spadne takmer vlastnou váhou do valca.. ešte som z toho nevystrelil ani gľôčku, tak preto sa pýtam, či vôbec vystrelím..

    No a k tej kabeláži, pozeral som v obchodoch na rôzne sety kabeláže do M4ky s vývodom do predpažbia. Teda tam medzi nimi až také rozdiely niesú, či? Môžem zobrať v podstate akúkoľvek alebo si mám dať na niečo špeciálne pozor? Elektrikár som nikdy nebol, tak preto možno takto.. Nieoč takéto napríklad? http://airsoftpro.cz/eshop/product_info.php?cPath=85_40&products_id=2062

    Vďaka. icon_smile.gif


    Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
     Príspevok Zaslal: St Apr 24, 2013 11:58 pm
     
     
     
    lukas111
    Kapitán


    Založený: Jul 21, 2010
    Príspevky: 498

     Predmet: Odpovedať s citátom
     
    Mozes mat problem s tym plastovym dielom spustoveho mechanizmu. Mne do mechaboxu nesadol. Musel som ho odpajkovat a prepajkovat na povodny. Preto som dalsi krat pouzil iba nejaky univerzalny mosfet, konkretne http://airsoftpro.cz/eshop/product_info.php?products_id=2008

    Nie je to ziadna zlozita praca


    Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
     Príspevok Zaslal: Št Apr 25, 2013 7:23 am
     
     
     
    DuriSODO
    Rotný


    Založený: Apr 13, 2010
    Príspevky: 69

     Predmet: Odpovedať s citátom
     
    Ten Mos Fet od APS by som tam nedal ani nahodou skus racej toto http://www.airsoftguns.cz/detail.php?&id=1688 a plus http://www.airsoftguns.cz/detail.php?&id=1688 co sa tyka podlozkovania ja najskor spravym to stredne to znamena osadim odoberam, pridavam podlozky podla chuti, dalej koleso co natahuje piest . V podstate to by malo byt vypodlozkovane najpresnjsie skrz to ze taha piest aby tam nebola vola alebo velka vola. Micro vola by mala byt vzdy pretoze ked mech zatiahnes cely sa stlaci a odpor narasta. Nezabudaj to pri kazdom osadenom kolese zlozit zatiahnut a potocit. Posledne spravym motorove koleso. Ked vypodlozkujem, zatiahnem mech skusim ako sa kola tocia spolu, idealny stav roztocis a tocia sa same icon_surprised.gif bez vole to znamena nevykazuju pohyb do stran zistis tak ze prstami skusis ci sa loziska s kolesami moc nepohybuju do stran, micro sa ale mozu, popripade skus srobovakom os kolesa zatlacit . Zalezi ale aj na tom ake mas kolesa teda kvalitov dalej loziska, teda ich velkost a nasledne na to volis velkost podloziek myslim priemer, ich hrubka je samozrejma podla potreby. A sikme kolesa vypodlozkujes dobre az ked vypodložkujes par tuctov klasických :oDDD

    Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
     Príspevok Zaslal: Št Apr 25, 2013 8:43 am
     
     
     
    BigFoot
    Major


    Založený: May 08, 2004
    Príspevky: 748
    Bydlisko: Bratislava

     Predmet: Odpovedať s citátom
     
    KingTommy Napísal:

    Taktiež by som mal ešte jednu otázku na valec a piest.. Neviem ako vám to inak popísať, ale je to vcelku jednoduché. Ak zapchám prstom dierku v hlave valca a začnem zasúvať piest do valca, nemal by isť ťažko a nemal by tlačiť vzduch na môj prst? Pretože mne to ide až veľmi ľahko. Proste piest tam spadne takmer vlastnou váhou do valca.. ešte som z toho nevystrelil ani gľôčku, tak preto sa pýtam, či vôbec vystrelím..


    No, ak mas protitlaku hlavu piestu (zpredu ma diery po okraji) napr:
    co pravdepodobne mas, tak pokial nezatlacis rychlo a silno, odpor nebudes citit. Ide o to, ze cez tie diery pri vystrele ide vzduch a odtlaca to tesnenie viac k stene valca cim sposobuje lepsie tesnenie. Blbo sa to vysvetluje. Skratka cim rychlejsie to ide dopredu, tym lepsie by to malo tesnit.

    Co sa tyka tej kabelaze so switchom, za poslednu dobu som riesil akurat to ze v dvoch pripadoch som musel switch pilnikovat aby to vliezlo do SRC mechaca ver 2. Myslim, ze s CA mechom by nemal byt problem a zapasuje tam akakolvek znacka... Btw, to neznamena ze treba kupit to najlacnejsie, rovnako ako to neznamena, ze musim mat pravdu... icon_wink.gif


    Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
     Príspevok Zaslal: Št Apr 25, 2013 8:52 pm
     
     
     
    KingTommy
    Rotmajster


    Založený: Oct 12, 2008
    Príspevky: 78
    Bydlisko: Košice

     Predmet: Odpovedať s citátom
     
    Áno, chápem, mám presne tú protitlakovú hlavu válca, takže to by sme mali. Vďaka. icon_smile.gif

    No aj tak som to skúšal rozkladať a skladať aj včera aj dnes a stále to isté, nezasekne sa to ale už na poslednom zube, ale niekde v tretine ak mám dobrý odhad.. a s tým mi napadlo jedno, nebude to aj tým, že to stále rozkladám skladám a popritom to nemažem, tak som už prstami zmazal to mazivo a tak sa to seká? Fakt už neviem kde to môže viaznúť. Na začiatku to strieľalo v pohode a potom ako som to stále rozoberal a skladal sa to zasekávalo stále skôr a skôr až pokiaľ sa to nezasekne hneď a nevystrelí ani prvý krát..


    Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
     Príspevok Zaslal: Pi Apr 26, 2013 9:13 am
     
     
     
    BigFoot
    Major


    Založený: May 08, 2004
    Príspevky: 748
    Bydlisko: Bratislava

     Predmet: Odpovedať s citátom
     
    Mnooo, a baterku mas silnu a nabitu ? Resp. co je to za setup ? (struna, motor, kolesa, baterka ?)

    Namazane by to malo byt, ale pochybujem ze by to malo zas taky vpliv.


    Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
     Príspevok Zaslal: Pi Apr 26, 2013 9:27 am
     
     
     
    KingTommy
    Rotmajster


    Založený: Oct 12, 2008
    Príspevky: 78
    Bydlisko: Košice

     Predmet: Odpovedať s citátom
     
    Baterku mám zatiaľ na dutinky 8,4V a 9,6V obe som nabil, obe som skúšal. Na začiatku to strieľalo v pohode aj s 8,4V, teraz sa to seká nech tam pichnem 8,4 či 9,6.. Je to kalsická čínska baterka zatiaľ. No a ako ti popísať zbytok.. fuh. Pružina tam je 17cm, má dvojité vynutie na začiatku pri tŕni a v strede. Motor je tam pokiaľ viem základný čo je k CA M15A4. Kolesá sú tak isto CA tiež asi základné ktoré tam boli. Akurát velec etc. je tam GUARDER Bore-Up set a piest tiež nejaký iný, neviem aký.. Ono popísal som ti ako dilino.. ale ide o to, že M15A4 som dostal ako kompenzáciu a vtedy mi bolo jedno či je tam základ alebo nejaký upgrade, až ako som to rozobral zistil som, že je tam upgrade. Môžem sa spýtať toho týpka nech mi povie presne čo a jak. Ale odvtedy kedy on ju aktívne používal prešli už asi dva roky, tak neviem či bude pamätať. Alebo môžem urobiť fotky, ak to nejak pomôže.

    Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
     Príspevok Zaslal: Pi Apr 26, 2013 9:46 am
     
     
     
    BigFoot
    Major


    Založený: May 08, 2004
    Príspevky: 748
    Bydlisko: Bratislava

     Predmet: Odpovedať s citátom
     
    Je mozne, ze to je fakt tou elektronikou, a skor si myslim, ze je zly ten spinac ako kable. Tazko povedat, radit sa da, iba do urcitej miery...

    Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
     Príspevok Zaslal: Pi Apr 26, 2013 10:07 am
     
     
     
    RastoK
    RastislavK Hviezdoslavov


    Založený: Jul 20, 2007
    Príspevky: 114
    Bydlisko: Zvolen

     Predmet: re Odpovedať s citátom
     
    tommykingovi rozumiem, natrapil som sa so sekanim mojej M4 vyse dva roky, ak som ju nemal rozobranu 20 krat tak ani raz.

    ci to bolo elektronikou, ci sikmymi kolesami, ci piestom, vsetko znackove upgrade diely, netusim dodnes.

    pozeral sa na nu aj Iwo (robil tu na wg mosfety), nepomohlo...

    nakoniec som komplet vymenil creva (Guru, CNC americke kolesa, nova elektronika) a dal to zlozit salamadrovi. A konecne mam spolahlivu zbran.

    hej, moj prispevok je off topic, dobru radu totiz zial nemam. Niektore veci totiz ostanumedzi nebom a zemou...


    Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
     Príspevok Zaslal: Po Apr 29, 2013 12:29 pm
     
     
     
    SNYPO
    Kapitán


    Založený: Oct 08, 2004
    Príspevky: 408
    Bydlisko: Šalgovík - megalopola východu

     Predmet: Odpovedať s citátom
     
    Myslim ze problem je kombinacia nedostatocneho vypodlozenia kolies, vysokeho odporu na kabloch + konektoroch a snad aj maly vykon bateriek (kolko maju spicku Amax?).
    Riesenie: skus 7fsk.eu/mosfetEN.htm
    , kup si sadu podloziek na kolesa roznych sirok a vypodloz vsetko nanovo, pozicaj si na test vykonnu bateriu ( 9,6 V 1700 mAh NiCd od Sanyo a lepsie ).
    Ak sa ti mechabox zmeni na mlyncek, odporucam to dat odbornikovi urobit,inak das do toho zbytocne vela €€.

    _________________
    Stávame sa lepšími, keď víťazíme sami nad sebou.


    Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
     Príspevok Zaslal: St Máj 01, 2013 6:11 am
     
     
     
    KingTommy
    Rotmajster


    Založený: Oct 12, 2008
    Príspevky: 78
    Bydlisko: Košice

     Predmet: Odpovedať s citátom
     
    Tak páni, popravde ani neviem ako a už strieľa ako guľomet.., funguje mi aj SEMI čoho som sa bál, či vôbec pôjde. Dnes som mal na ňu opäť trošku času, tak som to rozoboral ešte raz, vypodložkoval ako som najlepšie vedel, premazal, nabil batériu a strieľa. Teraz niekedy s ňou skúsim vybehnúť niekam do lesa, nastaviť Hop-Up a otestovať ako dlho bude strieľať, ale dúfam, že už navždy. Zatiaľ vďaka za rady. icon_smile.gif

    Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
     Príspevok Zaslal: Po Máj 06, 2013 7:57 pm
    Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
      Odoslať novú tému  
     
      Odpovedať na tému  
     Časy uvádzané v GMT | Strana 1 z 1
    Prejdi na:  
     

    Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra
    Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
    Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
    Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
    Nemôžete hlasovať v tomto fóre
     
    Webhosting tejto stránky zabezpečuje spoločnosť Atlantis Systems, s.r.o.,
    ktorá je poskytovateľom profesionálnych webhostingových služieb.